A nappali és így a megfelelően kiválasztott ülőgarnitúra a lakás középpontja, életünk fő színtere. Legyen szó televíziózásról, rádióhallgatásról, olvasásról, családi vagy baráti összejövetelről, vagy csak egy kis délutáni pihenésről, azt a nappaliban töltjük, ülőgarnitúra társaságában. Éppen ezért kiemelt figyelmet kell fordítanunk a tökéletes, egyedi igényeinknek megfelelő és komfortos ülőgarnitúra kiválasztására.

Egy tökéletes ülőgarnitúra megteremti az otthon melegét nappalijában, ha pedig megfelelő minőséget választ, akkor hosszú éveken át társa lehet a kiválasztott ülőgarnitúra. Egy minőségi ülőgarnitúrát családja és vendégei mindig értékelni és csodálni fognak.

Ülőgarnitúra nyitható kanapé vagy kanapéágy? Mi a különbség?

Őszintén? Nem sok. Bútorszótárunkban azonban jól láthatóan kitűnik a szakszerű különbség a két bútor között. Emlékeztetőül:

    • Ülőgarnitúra: a garnitúra általános jelentését tekintve egymáshoz tartozó, egységet alkotó tárgyakat jelent. Az ülőgarnitúra ennek megfelelően egymáshoz tartozó fotel és kanapé különböző variációkban: 3-2-1, 3-1-1, 3-2-2, stb.
    • Kanapé: ülésre és fekvésre is használható kárpitozott bútor. Lehet ágybeépítéses vagy ágybeépítés nélküli.

Értelemszerűen tehát a kanapé az ülőgarnitúra része. Téves elképzelés, miszerint csak ágybeépítéses kanapé nyitható. Egy igazi kanapé nem csak ágybeépítéssel, de relax funkcióval is rendelhető. A relax funkcióról bővebben a Bútortervezés / Választható opciók / Relax funkciók menüben olvashat.

A kanapéágyat az különbözteti meg a kanapétól, hogy mindennapos alvásra alkalmas. Felmerül természetesen itt is a minőség kérdése, hisz hogyan is lehetne egy rossz minőségű kanapé, kanapéágy mindennapos alvásra alkalmas, ha már az első éjszaka után fájó derékkal kelünk fel? Sehogy, éppen ezért kell kiemelt figyelmet fordítani a minőségre. Egy Dominom ülőgarnitúra magas minőségű, keményacél szerkezetből és keményfából készül, a szövetek kopásállósága – martindale-mutatója – igen magas, esetenként elérheti akár a 250 000-t is.

A Dominom ülőgarnitúra család az ülőgarnitúra kínálat kialakításakor a következő nagyon fontos kérdést tette fel magának:

Mire van szüksége az embereknek? – A válasz egyszerű, ám legalább annyira nagyszerű. Olyan ülőgarnitúra család kialakítására, ami igényeikhez mindenben igazodik, minősége magas fokú, kanapéi mindennapos alvásra alkalmasak és persze mindezt megfizethető áron. Nem hisz nekünk? Tegyen minket próbára. Bármi is az elképzelése a tökéletes ülőgarnitúra tekintetében, ossza meg velünk, kérjen ingyenes tervezést és árajánlatot akár személyesen Mintatermünkben, akár az Árajánlat menüpontra kattintva.