Franciaágy

Franciaágy, a szó olvasása során első gondolataink között van a pihenés, mégis napjainkban sokan elhanyagolják, ezzel elveszik maguktól az egészséges és hosszú élet lehetőségét. A Dominom Bútorház lehetőséget biztosít egyedi igényekre szabott franciaágy vásárlására.

Egy átlagos felnőttnek naponta 7-9 óra alvásra van szüksége szakértők szerint. Akik nem tudnak ennyi időt alvással tölteni, fáradékonyabbak, rossz a közérzetük, idegesebbek. Az alváshiány viszont ennél sokkal nagyobb veszélyeket is hordozhat magában: egy 2012-es kutatás szerint nagyobb az esély a stroke kialakulására azoknál, akik kevesebbet alszanak. Egy-egy rövid éjszaka persze nem okoz problémát, de a folyamatos kialvatlanság árt szervezetünknek. Mindezek mellett kiemelten figyelmet kell fordítani a franciaágy minőségére is, egy kényelmetlen franciaágy megkeresítheti álmainkat, ezzel mindennapjainkat.

A kialvatlanság következtében változhatnak az étkezési szokások is, amelynek hátterében hormonális változások állnak: aki napi hat órát vagy annál kevesebbet alszik, annak szervezetében ugrásszerűen megnő a ghrelin hormon termelése, és ezzel párhuzamosan a leptin termelése gátlódik. Az étvágy szabályozásáért felelős hormonok szintjének változása miatt nagyobb adagokat, több gyorséttermi ételt ettek a 2012-es kutatás résztvevői, amely könnyen vezethet elhízáshoz.

Mindezek tükrében más szemmel nézünk a franciaágyakra, pihenésünk fontosságára.

Ha úgy érzi Ön is ezen az úton halad, nézzen szét franciaágy kínálatunk között, itt biztosan talál megfelelőfranciaágyat! Franciaágy készítésénél elsősorban az Ön egyediigényeit vesszük figyelembe. Lehetőség van saját elképzelései megvalósítására franciaágy tekintetében, de akár fénykép vagy tervrajz alapján is elkészítjük álmai franciaágyát. Mintatermünkben készen is megtekinthet néhány franciaágy variációt.

Egyedi franciaágy esetéb kiválaszthatja a háttámlát, a lábvéget, választhat, hogy ágyneműs vagy anélküli franciaágy legyen, alacsony vagy magas fekvési magassággal, különböző matracokkal, kárpittal vagy valódi bőrrel, továbbá ágylábat, és egyéb kiegészítőket, mint például díszpárnát, öltöző puffot, kárpitozott hátfalat és tükröket is választhat – Dominom kárpizott franciaágy mindenkinek!

Bővebben tájékozódhat a bútortervezés menüpont alatt.

Kérjen ingyenes egyedi franciaágy tervezést a tervezés menüpontban, vagy keresse fel mintatermünket!