Történelem

Pihenőhelyeinknek kezdetben csak a gyakorlati szempontoknak kellet megfelelniük. A civilizáció megjelenésétől kezdve számított a küllem díszítés egyedi igények alapján. Kezdeti bútoraink sokszínűségét már az is mutatja, hogy az ókori Rómában különböző fekvőalkalmatosságokat használtak különböző cselekvésekhez. Volt étkezési célokat szolgáló ágy, tanuláshoz használt, s alváshoz. A különböző funkciókat ellátó bútorok természetesen napjainkban is megmaradtak: ülőgarnitúra, kanapé, kanapéágy, franciaágy.

Szempontok

 • Tisztítás
  Bútorválasztásnál érdemes figyelembe vennünk, hogy a jövőbeli pihenő alkalmatosságunk milyen igénybevételnek lesz kitéve, van e kisgyermek a családban, mennyire poros a környezetünk. A tisztántartás szempontjából tehát nagyon fontos bútorunk kárpitozása.
 • Rendelkezésre álló hely
  Fontos szempont a rendelkezésre álló hely, a bútor méretei. Sajnos előfordulhat, hogy a kiszemelt bútor nem fér a tervezett helyre. Sok kellemetlenségtől óvhatjuk meg magunkat, ha az adott bútor – ülőgarnitúra, kanapé, kanapéágy, franciaágy – az igényeiknek megfelelően van elkészítve.
 • Esztétika
  Milyen szín illik az adott környezethez? Milyen magasak legyen a háttámla? Hagyományos vagy magasított? A karfák formája, méretei… Sok olyan apróság felmerülhet, amire magunk nem is gondolnánk kanapéink, ülőgarnitúránk megálmodása során.A Dominom bútorház szakemberei segítenek Önnek a választásban/tervezésben!

  Látogasson el a mintatermünkbe, vagy hívjon minket bizalommal!