Fotelgarnitúra – a masszázsfotel

Prémium masszázsfotel valódi bőr szövettel

Napunk nagy részét székben, ülőgarnitúrán töltjük, amikor dolgozunk, tanulunk, vagy éppen autót vezetünk. Azonban a legtöbb ülőgarnitúra kialakítása még nem érte el azt a technológiát, amivel gerincünk egy egészséges támasztást kap. Elgémberedünk, egy bizonyos idő után fájni kezd a hátunk, a derekunk. Ezért jó, ha van egy fotelunk, de a legideálisabb megoldás a masszázsfotel.Ugyanis a masszázsfotel a kényelmet ötvözi a masszőrök pihentető, energizáló kezelésével.

Pozitív hatásai az emberi szervezetre

A masszázsfotel segít a közérzet javításában, helyreállítja és szabályozza a vérkeringést, stresszoldó hatással bír, növeli a koncentrálóképességet, ellazítja az izmokat, pihenteti a szervezetet és javítja a helytelen testtartást.

A masszázsfotel típusai

Egy masszázsfotelnek két típusa van, a hagyományos masszázsfotel és az elektronikus masszázsfotel.
A hagyományos masszázsfotel ergonomikusan tervezett, vagyis a test és a lélek sajátosságait tudatosan veszi figyelembe. Azt a benyomást kelti, mintha elmentünk volna egy masszőrhöz. Létezik helyhez kötött, és hordozható masszázsfotel is.
Az lektronikus masszázsfotel egy belső elektronikus motorral működik, masszázsgörgők végzik a kezelést. Javarészt, az ilyen típusú masszázsfotelnek távirányítója is van, így az ügyfél könnyedén be tudja állítani magának a masszázs fajtáját, erősségét és hogy melyik felületünket kezelje.

Különféle masszázsváltozatok

Gyúrás az úgynevezett Shiatsu: A masszázs olyan formája, ami egyszerre pihentet és frissít. Három lépésből áll. Először enyhe nyomást érezhetünk az akupunktúrás pontokon, a nyomás addig tart, amíg a mikropörgő nem halad át a nyomóponton, és végül megszűnik a nyomás.

Gerincmasszázs

Ez a masszázs nyújtja a gerincet, a gerinctartó izmokat. A mikropörgő fel-le mozdulatot végez a gerincen, ezzel csökkenti a nyomást a csigolyákon.

Ütögető masszázs

Az ütögetés serkenti a vérkeringést. Az izmok ellazulnak, az oxigén és más fontos tápanyag szabadon áramlik az izmokba.

Légzsák masszázs

A légzsák masszázs összenyomja az izmokat, a lábak, talpak, karok a fő kezelőfelületek. Fokozza az oxigén áramlását és a vérkeringést.