Éjjeliszekrény – a hasznos kiegészítő

Éjjeliszekrény franciaágy mellett
Egyesek szerint az éjjeliszekrény az ágy / franciaágy egyik tartozéka. Nélküle el se lehetne képzelni az esti órákat, amit még elalvás előtt az ágyban töltünk. Nem csak hasznos, de egy egyedi kialakítású éjjeliszekrény még a hálószobát is feldobja!

Az éjjeliszekrény egy kis alakú asztalszerű bútordarab. Általában az ágy egyik oldalán helyezkedik el, lehet fiókos, de fiók nélküli is. Azért praktikus, mert ha bármire szükségünk lenne az éjszaka folyamán, illetve elalvás előtt, azt könnyedén elérhetjük. Ilyen például a lámpa, az ébresztőóra, a telefon, egy pohár víz, némi olvasnivaló, gyógyszerek, zsebkendő. Nem kell kikelnünk az ágyból, elhagynunk a takaró melegét, hiszen egy karnyújtásnyira megtaláljuk, amire éppen szükségünk van.

Hogyan válasszunk?

Mint minden vásárlásnál, az éjjeliszekrény kiválasztásakor is sok szempontot figyelembe kell vennünk. Lényeges, hogy az éjjeliszekrény passzoljon az ágy magasságához, a színéhez, stílusa hasonlítson a többi bútoréhoz. Ne legyen se túl nagy, se túl kicsi, csak éppen akkora, amire vagy amibe el tudjuk helyezni a szükséges „felszerelésünket”. Ha fiókos, nézzük meg, hogy az ágyban fekve gond nélkül ki tudjuk- e húzni, és vissza tudjuk-e csukni.

Hagyományos éjjeliszekrény

Ha van egy franciaágyunk, igen esztétikus, harmonikus és elegáns hatást kelt az ágy két oldalán elhelyezett egyforma éjjeliszekrény. Használhatunk akár egy klasszikus megjelenésű, antikolt, felújított éjjeliszekrényt is. Kreatív megoldás, az ágy végébe épített kihúzható éjjeliszekrény. Nem csak dekoratív, de kifejezetten előnyös, mert így stílusban és méretben is passzolnak az ágyhoz.

Éjjeliszekrény otthon kreatívan

Nem kell ahhoz messzire mennünk, hogy beszerezzünk egy éjjeliszekrényt. Ha szűkös a pénztárcánk, van némi kreativitásunk, akár saját otthonunkban is elkészíthetjük, vagy rálelhetünk a megfelelő darabra. Az éjjeliszekrény egy elég relatív tárgy, gyakorlatilag bármit kinevezhetünk annak. Ha van egy kisasztalunk, régi utazóládánk, bőröndünk nem csak vintage, hanem igen eredetivé is válik. De akár egy puff is alkalmas lehet.

Éjjeliszekrény összerakása pár lépésben

Először, egy 40mm vastag munkalapból, vagy tetszés szerinti vastagságú MDF lapból vágjuk le az éjjeliszekrény két oldalát. Majd vágjunk 10mm szélességű nútot az oldallapokba. Ez lesz a polc elem helye. Utána fúrjuk ki a szekrény oldalainak a felső élén a fedőlap rögzítéseinek a furatait. Ezt követően csavarozzuk össze az elemeket, plusz faragasztót is használhatunk, de ilyenkor szorítókkal rögzítsük. Aztán a megfelelő tisztító anyagokkal tisztítsuk meg az üveg vagy plexifelületet. Végezetül illesszük a helyére a plexi vagy üveglapot.