A textilbőrről általában

Szereti a bőrből készült termékeket, szeretné a szobájában lévő ülőgarnitúra is bőr huzattal büszkélkedhetne, csak éppen pénze nincs rá? Akkor a textilbőr bútorszövetet Önnek találták ki! A textilbőr szövet mindenben megegyezik valódi rokonával, egyetlen egy különbséggel; nincs bőr illata. Talán ez nem is hátrány azoknak, akik ugyan szeretik a bőrt, de az illatát már kevésbé. Akik még az illatát is szeretik, azoknak pedig javasoljuk a bőr illatú illatósítókat.

Hogyan válasszunk?

Természetesen – mint mindig minden vásárlás esetében – itt sem szabad megfeledkeznünk a minőségről. Mint mindenből a piacon, a textilbőr szövetből is vannak jobb és rosszabb minőségű gyártmányok. A rosszabb minőség pillanatok alatt kiszúrható, egy szemfüles laikus is képes rá; nem kell mást tennie, mint félbehajtania az anyagot. Ha a hajtás mentén egy ún. hajtási él keletkezik, mint például egy darab papíron, akkor bizony rossz minőséggel állunk szemben, érdemes másikat választani. Városi legendákkal ellentétben ennek a hajtásnak a nyoma sajnos nem tűnik el. A textilbőr szövet előnyei közé tartozik továbbá a könnyű tisztíthatóság.

Milyen a jó textilbőr szövet?

A jó textilbőr szövet szinte mindenben megegyezik a valódi bőrrel, az illatát leszámítva. A jó textilbőr szövet legyen lágy, de ne legyen nyúlékony. A másik véglet, amikor az anyag túl kemény, ez sem jó – Éppen ezért rendkívül fontos, hogy mindig személyesen győződjön meg vásárlás előtt a kiválasztott alapanyag minőségéről, bárhol is vásárol. A Dominom Bútorbolt mintatermében erre mindig lehetőséget nyújtunk megrendelés előtt és szakembereink is állnak rendelkezésére.

Textilbőr szövet előnyei:

  • széles színválaszték
  • tartós és kopásálló
  • más anyagokhoz képest nedvességállóbb

A textilbőr szövet hátrányai:

    • egyeseket irritálhat a felülete
    • nyáron hideg, télen meleg érzetet nyújthat

Kérdése van? Vegye fel velünk a kapcsolatot a Mintaterem/Kapcsolat menüpontban, ne habozzon! Szakembereink állnak rendelkezésére!