A lemosható szövetről általában

Nagy a család, kisebb gyermekei, esetleg háziállata van? Akkor Önnek a lemosható szövetre van szüksége! Takarítása egyszerű; legyen szó tintáról vagy akár vörös borról, csak fogjon meg egy nedves törlőkendőt, törölje le és már tiszta is! A lemosható szövet különleges tulajdonságát impregnálás útján nyeri. Az impregnált lemosható szövet víz- és szennyeződéstaszító, ez azonban nem jelenti azt, hogy a nedves törlőkendőt túl másfajta ápolást nem igényel. A lemosható szövet ugyanúgy igényli a rendszeres tisztítást és karbantartást mint ruháink vagy éppen egy műszaki cikk műanyag burkolata. Ha ezt nem végezzük el, egy pl. fehér ülőgarnitúra szövete hiába lemosható szövet, hamar más színben fog „pompázni”.

Milyen a jó lemosható szövet?

Mint fentebb is említettük, jó lemosható szövetről akár a toll tintája és könnyedén eltávolítható, ezt célszerű már a vásárlás előtt kipróbálni. Egy igazi lemosható szövet kopásállósága – martindale-mutatója – 2-3x nagyobb, mint egy átlagos szöveté.

A lemosható szövet – szemben a valódi bőr vagy textil bőr anyagokkal – érzése nem hideg, nyáron nem izzadunk bele, ruhánkhoz nem tapad hozzá.

A lemosható szövet előnyei:

  • kiemelkedő kopásállóság –martindale-mutató
  • könnyű tisztíthatóság
  • tapintása kellemes

A lemosható szövet hátrányai:

  • szűk színválaszték
  • ára nem éppen pénztárcakímélő

Kérdése van? Vegye fel velünk a kapcsolatot a Mintaterem/Kapcsolat menüpontban, ne habozzon! Szakembereink állnak rendelkezésére!