Angin: Nagyon vékony, erősen sodrott pamut fonalból sűrűn szövött, kopásálló anyag, elsősorban párnák és tollal töltött takarók belső huzataként használják.

Anilin bőr: Az anilin bőr átlátszó festékkel kezelt, erezete tisztán kivehető. Az anilin bőr viseli a természet nyomait, tökéletesen tökéletlen – Egyedi, akár az ujjlenyomat.

Bársony: Egyik irányból matt, másik irányból tompa fényű, sűrűn bolyhozott felületű, testes fogású anyag. Jellegzetessége a kelme felületéből kiemelkedő, egyenlő magasságúra nyílt száltakaró.

Enteriőr: Szobabelső, (meghitt hangulatú) belső tér. A francia interieur (belső) kiejtés szerinti átvétele, forrása a latin interior (belső, beljebb fekvő), az inter (között, benne) középfokú alakja.

Fél anilin bőr: A fél anilin bőr átmenetet képez a természetes bőr és a korrigált bőr között. Készítése során a bőr legfelső rétegét (barkarajzát) finoman lecsiszolják, majd egy vékony festékréteget hordanak fel rá. Erre a rétegre kerül majd rá a mintázat.

Fotel: Karfás, párnázott, kárpitozott ülőalkalmatosság.

Heverő: Párnázott, karfa nélküli, kárpitozott fekvőalkalmatosság.

Kanapé: Ülésre és fekvésre is használható kárpitozott bútor. Lehet ágybeépítéses vagy ágybeépítés nélküli.

Korrigált bőr: Korrigált bőr készítése során a bőrfelület barkarajzát teljes mértékben eltávolítják, a mélyedéseket glettelik, újracsiszolják. A fél anilin bőrrel ellentétben itt a barkarajz pótlása az első, majd erre kerül rá egy rugalmas, fényes vagy matt lakkréteg.

Plüss szövet: A bársonyhoz hasonló, de annál hosszabb szálú, elsősorban lakástextilként, bútorkárpit céljából használt, finom fényű, kellemes tapintású, telt fogású kelme. Eredetileg selyemből készült, mára gyapjú , pamut, illetve ezek és szintetikus szálak keveréke lett a fő nyersanyaga.

Rekamié: Ágyneműtartó fiókkal ellátott kárpitozott fekvőalkalmatosság. Nevét a francia Madame Récamier nevű hölgyről kapta.

Textilbőr szövet: A jó textilbőr szinte mindenben megegyezik a valódi bőrrel, az illatát leszámítva. A jó textilbőr tapintásra lágy.

Ülőgarnitúra: A garnitúra általános jelentését tekintve egymáshoz tartozó, egységet alkotó tárgyakat jelent. Az ülőgarnitúra ennek megfelelően egymáshoz tartozó fotel és kanapé különböző

variációkban: 3-2-1, 3-1-1, 3-2-2, stb.

Zsenília szövet: A zsenília szövet bordás szövéssel készül, így tapintása a kordbársonyéhoz hasonlít, annál egy picit érdesebb, merevebb. Francia eredetű, nevét (chenille: hernyó) a készítéséhez használt speciális bolyhozott fonalról kapta.