ALOEVERA - 50 féle matrac

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

ALOEVERA

Aloeverás steppelt matrachuzat

STEPPELT ALOEVERÁS huzat
380 gramm/m2.

100 %
mikrotextil 230 g/m2.
ALOEVERÁS adalékkal átitatva.

+ 150 g/m2. alsó steppelt  
100 % poliester vlies vatta.

Éghetettlen a
PN-EN 597-1:1999 szerint.

Steppelt.
40 fokon mosható.

Az ALOEVERÁS STEPPELT matrachuzat, egy speciális aloeverával átitatott mikrotextília matracszövetből és a hozzá steppelt 150 gramm / négyzetméter sűrűségű alsőpárnázó vliesvattából készül.
A huzat zipp-záros, levehető, mosható.
Éghetetlen, tehát alkalmas, hotelekbe, panziókba készített matracokhoz is.

ALOEVERA ADALÉK :


Az
ALOEVERA nedvét évszázadok óta a gyógyászatban és a szépségápolásban alkalmazzák . Bizonyítottan gyulladáscsökkentő és nyugtató hatású, segíti a sejtregenerációs folyamatokat. Matrachuzatban alkalmazva  a test éjszakai párolgása oldja a huzat szálai közt található szárazanyag tartalmat, ami így a párolgás során fejti ki jótékony hatását. Az aloeverás matrachuzat alapanyag összetételének köszönhetően tökéletesen elvezeti az alvás közben elpárolgott nedvességet. Megfelelő hőmérsékletet és ideális alváskörnyezetet biztosít. A kitűnően szellőző huzatnak köszönhetően a matrac 10 perc után a test által leadott hő és nedvesség 45 %-át, 1 óra után pedig a 90 %-át vezeti el teljesen, így biztosítja az ideális klímát az alváshoz. Ez a matrachuzat megteremti az egészséges és pihentető környezetet az egész test számára.

Mikrotextil :
A mikroszálak nagy előnye, hogy a belőlük készült textilanyag nagyon puha, kellemes fogású, szép esésű. Mosás után nagyon hamar megszárad. Manapság már nagyon sokszor találkozunk velük különböző sportruhák, fehérneműk, kelmék esetében, de használatuk elterjedt az ipari alkalmazású nem szőtt kelmék gyártásában is. A bútor ipar is előszeretettel használja. Ezeknek a szálaknak a megjelenése új alkalmazási területeket nyitott meg a textilanyagok számára.

A mikroszálak nagyon hajlékonyak, együttesen nagy felületet képviselnek, a fonal keresztmetszetében nagy számú elemi szálat alkotnak. Mindennek következtében puha, nagy fedőképességű, hűvös tapintású textilanyagok készíthetők belőlük.

Mikroszálaknak nevezik általában azokat a mesterséges szálasanyagokat, amelyek szálfinomsága nem haladja meg az 1 dtex-et, azaz amelyekből 10 ezer méter hosszú szál tömege nem nagyobb 1 grammnál. A 0,1 dtex-nél finomabb szálakat ultra-mikroszálaknak is nevezik. A mai szintetikus szálgyártás már 0,0001 dtex finomságú szálak előállítására is képes, ezek az ún. szuper finom mikroszálak. Az ilyen finom szálak feldolgozása a szokványos textilipari gyártási módszerekkel nagyon bonyolult és lassú, a 0,8 dtex körüli finomságú mikroszálak azonban a szokásos eljárásokkal már kezelhetők. A valódi (hernyó-) selyem elemi szálfinomsága 1,3 dtex körül van (10 000 m hosszú fonal tömege kb. 1,3 g), ezért egyes fonalgyárak a fenti definíciótól eltérően a mikroszálak határfinomságát itt, az 1,3 dtex-nél húzzák meg. (Összehasonlításul: a pamut elemi szálak finomsága 1,5-2,5 dtex, a gyapjúszálaké 3-6 dtex.)


Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz