Bőrfelújítás, bőrjavítás a gyakorlatban, előtte utána

Az elhasználódott bőr ülőgarnitúra, kanapé meglehetősen lerontja környezete szépségét, ezért rendkívül fontos az ápolása. Egy idő után az otthoni gondoskodásunk nem biztos, hogy elég az újszerű állapot fenntartására, bármilyen jó minőségű is az ülőgarnitúra.

Magyarországon még igen kevesen tudják, hogy a bőrfelületek felújíthatóak és ennek költsége töredéke az újra kárpitozásnak, pláne egy új termék megvásárlásának. Célszerű ebben az esetben szakemberekre bízni a felújítást. Ők mit is csinálnak ebben az esetben az ülőgarnitúránkkal, kanapénkkal?

A művelet több pontból áll:

  • Első lépésben alaposan le kell tisztítani a bőrfelületet bőr tisztítóval.
  • Második lépés a felület zsírtalanítása.
  • Harmadik lépésben ismét bőr tisztítóval eltávolítják a felületről a maradék szennyeződéseket.
  • Negyedik lépésben következik az apró felszakadások megragasztása speciális ragasztóval. A ragasztás után azonban felületünk még nem a lehető legegyenletesebb, ezért
  • Ötödik lépésként a mélyebb kopásokat is el kell tüntetni a felületről egy különleges bőr felületek kezelésére is alkalmas alapozóval. Ez egy olyan alapozó, ami megfelelően rugalmas és tartós. A szín élénkítéséhez festékanyagot adnak ehhez a speciális alapozóhoz, végül felviszik a felületre. Száradás után finom csiszolópapírral távolítják el a felesleget.
  • És végezetül az így kapott sima felületet a megfelelő színre festik, elvégzik a szükséges felületi kezeléseket, impregnálást.